Gebakken pudding met bosvruchten

Deze traditionele gebakken pudding zit boordevol fruit en vitaminen en is perfect om overgebleven bosvruchten op te gebruiken. Wij vinden vooral een combinatie van aardbeien, frambozen, aalbessen en bramen erg lekker. Serveer met wat slagroom voor een ietwat ondeugend maar heerlijk toetje.

Fruity Baked Pudding

Ingrediënten 

  • 100g aardbeien
  • 100g frambozen
  • 100g aalbessen
  • 100g bramen
  • 1 groot ei
  • 15g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanilla extract
  • 30g meel (gezeefd)
  • ½ theelepel bakpoeder
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C voor een conventionele oven, 180 °C voor een heteluchtoven.
  2. Doe het fruit in een ovenschaal (niet meer dan twee lagen diep).
  3. Klop het ei en de kristalsuiker tot een luchtig geheel.
  4. Voeg het meel en de bakpoeder toe en roer goed door.
  5. Klop vervolgens de melk en het vanille extract door de cakemix.
  6. Giet de cakemix over het fruit and bak in 15-20 minuten gaar, of tot de bovenkant van de cake goudbruin is.
  7. Bestuif de cake met poedersuiker en serveer.
Type gerecht