Geroosterde varkenslende met Rode Ui

Perfect voor een heerlijke zondagse maaltijd…

Roast Pork with Red Onion

Ingrediënten

  • 1kg varkenslende (met 4 botten en vetrand)
  • zout en peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 grote rode uien, gepeld en in vieren gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 500ml bouillon

Recept voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Vraag of de slager de vetrand wil insnijden (of doe het zelf met een scherp mes).
  2. Droog de vetrand met keukenpapier, wrijf het vlees in met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met 1 theelepel zout.
  3. Plaats het vlees in een braadslede met de vetrand naar boven.
  4. Braad gedurende 25 minuten in het midden van de oven op 230 °C voor een conventionele oven, 220 °C voor een heteluchtoven, gasovenstand 8.
  5. Matig de oven tot 180 °C (conventionale oven), 170 °C (heteluchtoven), gasovenstand 5 
  6. Voeg na 15 minuten de resterende olijfolie en ui toe en bedruip de ui met de olie en het braadvocht.
  7. Laat het vlees met de ui nog 45 minuten doorbraden.
  8. Neem het vlees en de ui uit de braadslede en leg op een schaal.
  9. Verwijder de vetrand en snijd in repen, hou de repen warm maar dek ze niet af zodat ze knapperig blijven.
  10. Wikkel het vlees in folie en laat 20 minuten rusten.

Voor de jus: 

  1. Schep het meeste vet uit de braadslede en roer de bloem door het resterende braadvocht.
  2. Plaats de braadslede op de kookplaat en breng zachtjes aan de kook, voeg al roerende en geleidelijk de bouillon toe tot de gewenste dikte.
  3. Giet de jus door een zeef in een pan en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd het vlees weg van het bot, verdeel in vieren en serveer.
Type gerecht