Perfect voor een heerlijke zondagse maaltijd…

Ingrediënten
- 1kg varkenslende (met 4 botten en vetrand)
- zout en peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 grote rode uien, gepeld en in vieren gesneden
- 1 eetlepel bloem
- 500ml bouillon
Recept voor 4 personen
Bereidingswijze
- Vraag of de slager de vetrand wil insnijden (of doe het zelf met een scherp mes).
- Droog de vetrand met keukenpapier, wrijf het vlees in met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met 1 theelepel zout.
- Plaats het vlees in een braadslede met de vetrand naar boven.
- Braad gedurende 25 minuten in het midden van de oven op 230 °C voor een conventionele oven, 220 °C voor een heteluchtoven, gasovenstand 8.
- Matig de oven tot 180 °C (conventionale oven), 170 °C (heteluchtoven), gasovenstand 5
- Voeg na 15 minuten de resterende olijfolie en ui toe en bedruip de ui met de olie en het braadvocht.
- Laat het vlees met de ui nog 45 minuten doorbraden.
- Neem het vlees en de ui uit de braadslede en leg op een schaal.
- Verwijder de vetrand en snijd in repen, hou de repen warm maar dek ze niet af zodat ze knapperig blijven.
- Wikkel het vlees in folie en laat 20 minuten rusten.
Voor de jus:
- Schep het meeste vet uit de braadslede en roer de bloem door het resterende braadvocht.
- Plaats de braadslede op de kookplaat en breng zachtjes aan de kook, voeg al roerende en geleidelijk de bouillon toe tot de gewenste dikte.
- Giet de jus door een zeef in een pan en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het vlees weg van het bot, verdeel in vieren en serveer.