Heerlijk warm of koud. Deze envoudige soep maakt een ster van peperige rucola. U kunt zowel kippen- als groentebouillon gebruiken, ideaal voor vegetariërs. Voor wat meer textuur kunt u de soep bestrooien met wat geroosterde croutons.

Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
- 1 prei, gewassen en in dunne ringetjes gesneden
- 250g biologische rucola
- 457ml groente- of kippenbouillon
- zout en peper
- 3 eetlepels melk of kookroom
Voor de croutons:
- oud brood
- boter
Recept voor 4 personen
Bereidingswijze
- Fruit de ui, knoflook en prei zachtjes gaar, laat niet bruin worden.
- Voeg 2/3 van de rucola toe, houd de rest achter voor garnering, roer goed door.
- Schenk de bouillon in de pan en laat 15 minuten sudderen.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Pureer met staafmixer tot een gladde soep.
- Voeg de melk of kookroom toe en mix opnieuw tot de soep schuimig is.
- Serveer en bestrooi met resterende, grof gehakte rucola en, indien gewenst, croutons.
Voor de croutons:
Snijd oud brood in gelijke stukjes en bak in een koekenpan met flink wat boter.