Biologische Rucolasoep

Heerlijk warm of koud. Deze envoudige soep maakt een ster van peperige rucola. U kunt zowel kippen- als groentebouillon gebruiken, ideaal voor vegetariërs. Voor wat meer textuur kunt u de soep bestrooien met wat geroosterde croutons.

Organic Rocket Soup

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 prei, gewassen en in dunne ringetjes gesneden
  • 250g biologische rucola
  • 457ml groente- of kippenbouillon
  • zout en peper
  • 3 eetlepels melk of kookroom

Voor de croutons:

  • oud brood
  • boter

Recept voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui, knoflook en prei zachtjes gaar, laat niet bruin worden.
  2. Voeg 2/3 van de rucola toe, houd de rest achter voor garnering, roer goed door.
  3. Schenk de bouillon in de pan en laat 15 minuten sudderen.
  4. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  5. Pureer met staafmixer tot een gladde soep.
  6. Voeg de melk of kookroom toe en mix opnieuw tot de soep schuimig is.
  7. Serveer en bestrooi met resterende, grof gehakte rucola en, indien gewenst, croutons.

Voor de croutons:
Snijd oud brood in gelijke stukjes en bak in een koekenpan met flink wat boter. 

Type gerecht