TEST PROGRAMMA

HOE FALCON DE OVENS, KOOKPLATEN EN GRILLS TEST

Om u extra gemoedrust te bieden doorlopen all Falcon fornuizen een serie tests om ervoor te zorgen dat zij aan onze strenge eisen en uw verwachtingen voldoen.

Onze interne huishoudkundige licht hieronder onze testprocedure toe en de cruciale rol die zij speelt om ervoor te zorgen dat de prestatie van uw fornuis voldoet aan de hoogste normen.

Falcon range cookers are developed according to British and European standards
ONTWIKKELD VOLGENS BRITSE EN EUROPESE NORMEN

Het ontwerpen van een Falcon fornuis begint vanuit het principe dat de meest belangrijke functie van een fornuis is dat u eten op een efficiënte en veilige manier kunt koken.

Falcon fornuizen voldoen aan de Britse en Europese
BS EN 50303:2009, BS EN 60350-02:2013 plus A11:2014 en
BS EN 30-2-1:2015 eisen, en de veiligheidsnormen die van toepassing zijn op de ontwikkeling van fornuizen. 

Falcon single cavity oven with cupcakes and traybakes
CAKEJES TEST

Wij weten dat het daadwerkelijk bakken in de oven een cruciaal onderdeel is van de ontwikkeling van een fornuis. Falcon bepaalt aan de hand van cakejes de warmteverspreiding in de elektrische ovens.

De cakejes die voor de tests worden gebruikt worden altijd met precies dezelfde ingrediënten gemaakt en elk cakevormpje wordt gevuld met precies 28 gram beslag. Zelfs het formaat en de kwaliteit van het papier waaraan de cakevormpjes moeten voldoen zijn vastgelegd. Na het bakken worden de boven- en onderkant van de cakejes bekeken om vast te stellen of ze gelijkmatig zijn gebruind. De resultaten worden doorgespeeld aan het Productontwikkelingsteam, dat, in het geval de cakejes niet gelijkmatig zijn gebruind, aanpassingen zal aanbrengen aan de oven. De baktest wordt herhaalt totdat het gewenste resultaat is bereikt

Apple pie baked in a Falcon range cooker
BAKTEMPERATUREN.

Behalve cakejes testen we ook met scones en gedroogde vruchten cake. HIermee testen wij de verschillende baktemperaturen - laag (vruchtencake), middelhoog (cakejes) en hoog (scones).

Appelgebak wordt gebruikt om na te gaan of de oven ook goede resultaten levert voor taarten met meer vulling. Ook hier kijken wij naar de kleur van de boven- en onderkant van het gebak of de taart en  en wij controleren eveneens of de vulling gaar is.

Falcon Nexus SE 110 Induction in Stainless Steel, showing oven capacities
KERSTDINER TEST

Onze fornuizen zijn uitgerust met één van de grootste ovens die er op de markt te vinden zijn. Ideaal om voor een gezin te koken. Om de testen dat er voldoende ruimte in de oven is bereiden wij een volledige kerstdiner, inclusief een een grote kerstkalkoen van 11,3 kilo.

Falcon range cooker hob with griddle with salmon
DE KOOKPLAAT

Ook de kookplaat, een cruciaal onderdeel van uw fornuis, wordt getest.

Kunnen de pitten helemaal laag worden gedraaid zonder dat de vlam uitgaat? Natuurlijk kan dat!  

Reageren de zones op een inductiekookplaat snel, zoals het hoort? Ja, dat doen ze! 

De grillplaat, die afhankelijk van het model met uw Falcon fornuis wordt meegeleverd, wordt grondig getest om er zeker van te zijn dat de anti-aanbaklaag tijdens het gebruik inderdaad niet aanbakt en de plaat goed te reinigen is. 

De meervoudige brander en de workhouder worden getest met onze eigen anti-aanbak wok.

Falcon range cooker telescopic grill with filled peppers
DE GRILL

Om het bruiningspercentage van de grill in verhouding tot de grootte van het grillgerecht en de benodigde tijd te berekenen doen wij een toast test. Om de gelijkmatigheid van het bruinen en bakken te controleren gebruiken wij beefburgers.