Smeuïge Chocolade Puddinkjes

Deze heerlijke puddingkjes zijn in 16-18 minuten – ideaal om snel iets lekkers op tafel te zetten.  Een bolletje roomijs erbij en smullen maar.

Chocolate Brownie Pudding Pots

Ingrediënten

  • 180g pure chocolade
  • 180g boter
  • 200g ruwe rietsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eieren
  • 100g bloem
  • 2 eetlepels frambozen jam
  • 6 frambozen

Recept voor 6 ramequin schaaltjes

Bereidingswijze

  1. Doe de chocolade en de boter in een pan en laat op laag vuur smelten.
  2. Bestrijk de ramequin schaaltjes met boter.
  3. Klop de suiker, eieren en vanille extract samen.
  4. Neem de pan van het vuur zodra de boter en chocolade gesmolten zijn en laat iets afkoelen.
  5. Giet het suiker, ei en vanille mengsel in de pan en meng met de chocolade en boter.
  6. Voeg de bloem toe en roer goed door.
  7. Voeg de jam toe en roer goed door.
  8. Vul de ramequin schaaltjes tot de helft met het mengsel; verdeel overgebleven mengsel gelijkmatig over de schaaltjes.
  9. Bak in 16-18 minuten op 170°C gaar.
  10. Garneer elk schaaltje met een framboos en serveer.
Type gerecht