AGA Fish & Chips

De AGA is perfect om het favoriete gerecht van Groot-Brittannië te bereiden en u hoeft er de deur niet voor uit.

AGA Fish and Chips

Ingrediënten

4 schelvis of kabeljauwfilets

225 gr zelfrijzend bakmeel

300 ml bier (biologisch indien mogelijk)

zout en zwarte peper

citroenschijfjes

8 grote, kruimige aardappels

2 eetlepels zonnebloemolie

4 porties

Bereidingswijze

Ik weet nog dat ik verbaasd was over hoe makkelijk het is om bierbeslag te maken. Echt, het is makkelijker dan pannenkoeken.

1. Snijd de aardappels in patatvormen. Sprenkel de zonnebloemolie over de patat en leg ze gedurende 30 tot 40 minuten op een bakplaat op de bodem van de braadoven.

2. Houd een paar eetlepels bloem apart. Maak vervolgens het beslag door de rest van de bloem te mixen met het bier en het zout en peper met een mixer.

3. Het beslag moet dik en kleverig zijn - als het te dun is, voeg dan wat meer bloem toe. Doop de visfilets in de bloem en dan in het beslag.

4. Verhit 1 cm olie in een grote koekenpan totdat er rook vanaf komt. Leg de vis in de pan en bak gedurende een paar minuten totdat het beslag goudbruin is.

5. Haal de vis er voorzichtig uit en leg deze op bakpapier (indien mogelijk hard geanodiseerd). Plaats het bakpapier op een rooster in het midden van de bakoven. En bak verder gedurende 10 tot 15 minuten.

6. Serveer met een goede portie puree van doperwten.

Uit 'The New AGA cook' van Laura James, gepubliceerd door Absolute Press.

Type gerecht