Halloumi met gegrilde paprika zomersalade

Een stevige salade vol smaak, met ieders favoriete grillkaas die mooi samengaat met de rokerige paprika's. Een grote kom zal zeker in de smaak vallen bij een zomers buffet, maar het is ook een heerlijk gerecht voor de lunch op kantoor.

Halloumi and Chargrilled Pepper Summer Salad

Ingrediënten

1 x 250 gr pak Halloumi kaas, in 8 plakken gesneden

Gegrilde paprikasalade

2 kleine oranje paprika's

2 kleine rode paprika's

2 kleine gele paprika's 

Dressing

4 el goede olijfolie

1 flink knoflookteentje, geperst

1 el balsamico azijn

1 el citroensap

zout en zwarte peper

2 el gehakte platte peterselie

2 el kappertjes, uitgelekt

100 gr Kalamata olijven, ontpit en gehalveerd

4 porties

Bereidingswijze

1. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Leg de paprika's in de grote braadslede op het grote AGA rooster met de gril op de hoogste stand.

2. Schuif het blik op het tweede niveau van boven in de braadoven en rooster de paprika's ongeveer 20 minuten. Draai een keer om, tot de velletjes bruin worden en de paprika's gaar zijn.

3. Doe de gegrilde paprika's in een grote plastic zak en sluit af. Laat afkoelen, maar niet koud worden, pel vervolgens de velletjes eraf en gooi deze weg. Snijd de paprika's in reepjes en doe ze in een kom.

4. Meng de dressing-ingrediënten en giet ze over de paprika's, meng dit voorzichtig en leg de paprika's in een serveerschaal.

5. Leg een rond vel Bake-O-Glide op de sudderplaat en leg de halloumiplakjes hierop en bak ze tot ze bruin zijn. Draai de kaasplakjes om en bak de andere kant.

6. Plaats de kaas en de salade op borden en serveer met knapperig brood.