Taartjes van champignons en gekarameliseerde uien

Pasteitaarten en quiches zijn zo eenvoudig te bereiden in een AGA omdat het deeg en de vulling samen kunnen worden bereid. Gebruik een droge koekenpan met antiaanbaklaag om de champignons te bakken voor een maximale smaak.

Mushroom Tarts

300 g korstdeeg, kant en klaar gerold is ideaal; gebruik indien gewenst glutenvrij deeg.

100 gr ricotta of (slag)room

1 ei

125 gr champignons, in plakjes gesneden en gehalveerd

zout naar behoefte

vers gemalen zwarte peper

een paar takjes verse tijm als u die hebt

3-4 el (ongeveer 60 gr) gekarameliseerde uienchutney of zelfgemaakte gekarameliseerde uien

Genoeg voor 12 kleine taartjes

1. Begin met het droogbakken van de champignons - in een pan met antiaanbaklaag, of op de bodem van de braadoven of op een kookplaat of het fornuis. Breng voor het bakken op smaak met 3 flinke snufjes zout en wat versgemalen zwarte peper.

2. Terwijl de champignons bakken, rol het deeg uit tot 2 mm dikte en snijd met een steker met een diameter van 7,5 cm rondjes uit om de bakvorm mee te bekleden. Essentiële tip - bestuif beide kanten van het deeg licht met bloem voordat u het deeg uitdrukt in de gaten op deplaat, dit zorgt ervoor dat de taartjes gemakkelijk uit de gaten komen. Zet een paar minuten in de koelkast of vriezer terwijl u de vulling bereidt.

3. Doe het ei en de ricotta of room in een kleine kom met een snufje zout en klop tot een gladde massa. Maak de taartjes door een theelepel gekarameliseerde uien of chutney in elk taartje te doen, verdeel de champignons gelijkmatig over de taartjes en giet het ricotta/roommengsel erover.

4. Bak op de bodem van de braadoven gedurende 10 tot 12 minuten totdat de top van de taartjes goudkleurig is en het deeg aan de randen bruin is. Gebruik de AGA bakoven als u hier de voorkeur aan geeft en bak voor 15 tot 20 minuten. Conventionele oven bak op 200ºC.

5. Serveer warm of koud, garneer met een beetje crème fraîche en een paar blaadjes verse tijm als u dat lekker vindt. Ideaal om van te voren te maken en in te vriezen. Vries de taartjes in op een bakplaat en doe ze dan in een zakje om ruimte te besparen.

Spreid uit op een bakplaat of op de oorspronkelijke bakplaat en verwarm vanuit de diepvries in de sudderoven gedurende een uur, of korter in een hetere oven.