Flatbread

Dit is een mooie recept om overgebleven yoghurt op te gebruiken. Flatbread combineert heerlijk met een een Indiase curry of gerechten uit het Midden-Oosten en is zo gemaakt.

Flatbreads

Ingrediënten

  • 375g zelfrijzend bakmeel (plus iets extra om te bestuiven)
  • 5g Griekse yoghurt (of gewone yoghurt)
  • 250ml volle melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie 

Recept voor 8 flatbreads

Benodigdheden

  • grote kom
  • bij voorkeur een Falcon grillplaat (of een koekenpan)

Bereidingswijze

  1. Mix het meel met de bakpoeder en het zout in een kom.
  2. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en voeg de yoghurt, de melk en de olie toe.
  3. Kneed vlug (ongeveer 1 minuut) tot een elastisch en licht plakkerig deeg.
  4. Bedek de kom met een theedoek of een bord en laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  5. Bestrooi keukenblad met het extra bakmeel.
  6. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm van elk stuk een bolletje.
  7. Druk elk bolletje plat en rol met een deegroller uit tot 2 mm dikte en ongeveer 10 cm breed.
  8. Verwarm de Falcon grillplaat (of koekenpan) en zet de oven aan op de laagste temperatuur.
  9. Zorg ervoor dat de grillplaat (of de koekenpan) gloeiend heet voordat je begint te bakken.
  10. Leg de flatbreads rechtstreeks op de grillplaat (of in de koekenpan) en bak in 1-2 minuten per kant goudbruin (bak in porties; maak de grillplaat of koekenpan niet te vol).
  11. Bedek de flatbreads met folie en houd warm in de oven.
  12. Herhaal stappen 10 en 11 tot al het deeg op is.