Dit is een mooie recept om overgebleven yoghurt op te gebruiken. Flatbread combineert heerlijk met een een Indiase curry of gerechten uit het Midden-Oosten en is zo gemaakt.

Ingrediënten
- 375g zelfrijzend bakmeel (plus iets extra om te bestuiven)
- 5g Griekse yoghurt (of gewone yoghurt)
- 250ml volle melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
Recept voor 8 flatbreads
Benodigdheden
- grote kom
- bij voorkeur een Falcon grillplaat (of een koekenpan)
Bereidingswijze
- Mix het meel met de bakpoeder en het zout in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en voeg de yoghurt, de melk en de olie toe.
- Kneed vlug (ongeveer 1 minuut) tot een elastisch en licht plakkerig deeg.
- Bedek de kom met een theedoek of een bord en laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Bestrooi keukenblad met het extra bakmeel.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm van elk stuk een bolletje.
- Druk elk bolletje plat en rol met een deegroller uit tot 2 mm dikte en ongeveer 10 cm breed.
- Verwarm de Falcon grillplaat (of koekenpan) en zet de oven aan op de laagste temperatuur.
- Zorg ervoor dat de grillplaat (of de koekenpan) gloeiend heet voordat je begint te bakken.
- Leg de flatbreads rechtstreeks op de grillplaat (of in de koekenpan) en bak in 1-2 minuten per kant goudbruin (bak in porties; maak de grillplaat of koekenpan niet te vol).
- Bedek de flatbreads met folie en houd warm in de oven.
- Herhaal stappen 10 en 11 tot al het deeg op is.