Er is een reden waarom dit klassieke gerecht de tand des tijds heeft doorstaan: eenvoud en de rustieke smaak. Liefhebbers van zeevruchten zullen ongetwijfeld van dit recept genieten. Bovendien is het zo klaar. Serveer met knapperig stokbrood om niets van het overheerlijke kookvocht verloren te laten gaan .

Ingrediënten
- 1,8kg mussels
- 50g butter
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 ui, gesnipperd
- 200ml droge witte wijn
- 2 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
Recept voor 4 personen
Bereidingswijze
- Boen de mosselen grondig schoon, verwijder baarden, en gooi beschadigde en schelpen die open blijven staan wanneer je erop tikt weg.
- Smelt de boter in een grote pan (met deksel) over een matig vuur.
- Doe de ui in de pan en fruit voor 3 minuten, voeg de knoflook toe en fruit zachtjes mee voor 1 minuut.
- Schenk de wijn in de pan, doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
- Schep de mosselen in de pan, doe de deksel op de pan en kook op hoog vuur voor 5 minuten (tot de mosselen opengaan); schud geregeld om.
- Verwijder ongeopende mosselen.
- Verdeel de mosselen over 4 kommen, giet het kookvocht over de mosselen en strooi er peterselie over.
- Serveer onmiddelijk met knapperig stokbrood.