Haal het meeste uit een ruime mix van wat zoetige groenten, zoals rode uiten, aubergines, courgettes en oranje paprika’s. Verse tomaten en marjoraan maken deze ratatouille extra smaakvol. Een kleurvol gerecht dat maakt dat je het wilt eten. Heerlijk met vers stokbrood of couscous.

Ingrediënten
- 3 kleine rode uien, elk in 6 stukjes gesneden1 aubergine, in blokjes gesneden
- 1 aubergine, in blokjes gesneden
- 200g baby courgettes, in de lengte gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 150g oranje baby paprika’s, zaden verwijderd en in flinke repen gesneden
- 4 tomaten
- 16 cherrytomaten aan de tak, verdeeld in 4 trosjes
- 4 eetlepels olijfolie
- bosje verse marjoraan
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten.
- Verwarm de oven voor op 200⁰C/400⁰F/gasovenstand 6.
- Bekleed een grote ovenschotel/braadslee met bakpapier.
- Verdeel de ui, aubergine, courgettes, knoflook en paprika over de ovenschotel/braadslee.
- Schenk de olijfolie over de groenten en plaats in de oven.
- Schep de groenten na 20 minuten om, voeg de trosjes tomaat toe en bestrooi met de marjoraan.
- Plaats de ratatouille terug in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar.