Rundvlees op zijn Thais

Houdt u van pittige gerechten? Deze thaise noedelschotel met biefstuk heeft de perfecte balans tussen chili, knoflook en coriander, met een scheutje oestersaus en wat donkere sojasaus. Het is ideaal voor een lichte lunch of als hoofdgerecht voor het avondeten. Eet u liever kip of varkensvlees, vervangt u dan de biefstuk naar uw smaak.

Beef Pad Thai

Ingrediënten

  • 200g biefstuk, in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 100g rijstnoedels
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 kleine rode chilipeper, in dunne plakjes
  • 1 rode ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • sap van 1 grote limoen
  • 2 grote eieren, geklutst
  • 3 eetlepels verse korianderblaadjes
  • 50g geroosterde pinda’s, grof gehakt
  • 2 lente-uitjes, heel fijn gesneden

Recept voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Giet de sojasaus over de biefstuk en laat een paar minuten intrekken.
  2. Doe de rijstnoedels in een pan en giet er kokend water over.
  3. Laat de noedels 4 minuten weken, giet ze af en spoel af met koud water.
  4. Verhit de olie in de pan, voeg de knoflook, rode chilipeper en rode ui toe, bak voor een paar minuten.
  5. Voeg de biefstuk toe en roerbak for twee minuten.
  6. Schenk de vissaus en de limoensap in de pan, schep de noedels in de pan en laat een paar minuten doorwarmen.
  7. Giet het losgeklopte ei langzaam in de pan, laat een minuut staan, meng het ei door het gerecht.
  8. Voeg de helft van de korianderblaadjes, de pinda’s en de lente-ui toe.
  9. Serveer in 2 kommen en bestrooi met de achtergehouden korianderblaadjes, pinda’s en lente-ui.