Deze met juwelen versierde kerstboomkoekjes zijn de perfecte decoratie voor in de kerstboom.

GENOEG VOOR 32
11 oz (300 g) zelfrijzend bakmeel
2 oz (55 g) maïzena
6 oz (175 g) boter, in blokjes gesneden
6 oz (175 g) basterdsuiker
Eiwit van 2 grote eieren
32 kleine heldere, gekleurde gekookte snoepjes
dun gekleurd lint
1. Zeef de bloem boven een kom. Wrijf de boter erdoor en roer de suiker erdoor. Roer voldoende eiwit erdoor tot een redelijk zacht deeg. Kneed licht tot een gladde massa en rol uit tot 5 mm (¼ inch) dikte en stamp uit vormpjes met behulp van een kerstsnijder van 9 cm (3½ inch). Gebruik een dop van een fles om een gat van 2,5 cm (1 inch) uit te snijden in het midden van elk koekje.
2. Breng over naar vier bakplaten of koude vlakke platen ingesmeerd met Bake-O-Glide en voeg een snoepje toe dat in het midden van elk koekje past en maak kleine ophanggaatjes met een spies.
3. Bak 10-12 minuten in de bakoven* op de derde richel totdat de snoepjes licht goudbruin zijn en de ruiten zijn gevuld. Laat ze op de bakplaten behoorlijk koud worden.
4. Als alle koekjes zijn afgekoeld, rijg je de lusjes lint door de gaten in elk koekje en bewaar je ze in een luchtdicht blik, klaar om aan je kerstboom te hangen. Ze blijven 3-4 dagen goed.
* AGA eR7 -serie en AGA Total Control: plaats op de derde set geleiders in de braad- of bakoven op B4.
AGA R5-serie 2-oven: plaats op de bodem van de braadoven met een koude vlakke plaat erboven op de derde set geleiders naar beneden.
AGA eR3-serie 150, 160 of 170 heteluchtoven: plaats op een willekeurige plaat in een voorverwarmde oven op 160 C